Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ 12 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 το πρωί, Ο  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων Νέας Αρτάκης.

Πρίν την ανάγνωση του Αποστολικού αναγνώσματος ο Σεβασμιώτατος, μετά από την πρόταση του Πνευματικού τους πατέρα Αρχιμ. Στεφάνου Καραμούζη και την σύμφωνη γνώμη των οικογενών τους, χειροθέτησε τρεις Αναγνώστες, τους μαθητές Κωνσταντίνο Καραμούζη, Κωνσταντίνο Κούκουρα και Δημήτριο Μπασούκο και τους ευχήθηκε να είναι πάντα φωτισμένοι από τον Θεό και να μελετούν με επιμέλεια τα ιερά γράμματα, ενώ συνεχάρη τις οικογένειες των νέων Αναγνωστών, επειδή ανέθρεψαν τα παιδιά τους, απο νωρίς, εντός της Εκκλησίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, αναλύοντας την διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή και τονίζοντας την εκλογή των Αγίων Αποστόλων, ως διακόνων της αναγγελίας της σωτηρίας σε όλα τα έθνη, έργο, το οποίο στην συνέχεια το ανέθεσαν στους Επισκόπους τους Πρεσβυτέρους και τους Διακόνους της Εκκλησίας. Το Ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν οι ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Δημήτριος Πέτσας και κ. Βασίλειος Μιτζιφίρης, τους οποίους πλαισίωσαν και άλλοι Ιεροψάλτες της περιοχής.

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου