Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019, της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, διοργανώνει για 6η συνεχόμενη χρονιά μια σειρά δράσεων στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019.

Η φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία έχοντας σαν θέμα «Για φαντάσου….» προσφέρει εργαστήρια που φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με την λογοτεχνία, την ποίηση, την μουσική, την αστρονομία και τα μαθηματικά.

«Για φαντάσου… Αν μπορούσες να ακούσεις τη φωνή των λουλουδιών ή των αστεριών… Αν μπορούσες να ταξιδέψεις μέχρι τον Άρη και να δεις πως μια μέρα οι άνθρωποι θα καταφέρουν να ζήσουν εκεί! Φαντάσου μια βιβλιοθήκη να μετατρέπεται σε σχολή μαγείας και μέσα από τα βιβλία να ξεπηδούν οι ήρωες τους ή ακόμα η Βιβλιοθήκη αυτή να γίνεται ένας χώρος για κυνήγι θησαυρού ή μια χρονομηχανή! Φαντάσου τα όνειρά σου να γίνουν μια ιστορία που θα φτιάξεις και θα παίξεις με εσένα πρωταγωνιστή!»

Η φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία αποτελεί μια συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εργαστήρια έχουν σχεδιαστεί από την ομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη που απαρτίζεται από καταξιωμένους συγγραφείς, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές και καλλιτέχνες. Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας4-14 ετών, τα οποία θα ανακαλύψουν την ομορφιά της ανάγνωσης με έναν τρόπο ανάλαφρο, ποιητικό σαν παιχνίδι, που θα κεντρίσει και θα καλλιεργήσει τις αισθήσεις, τη φαντασία και τον συναισθηματικό τους κόσμο.

Οι δράσεις ξεκινούν την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 στις 10:30 π.μ. στον χώρο της βιβλιοθήκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου