Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Η ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου 2017 εκοιμήθη μετά από πολυώδυνη ασθένεια, η Γερόντισσα Χριστονύμφη Κωστή, Ηγουμένη της ιστορικής γυναικείας Μονής Παναγίας της Περιβλέπτου Πολιτικών. 

Η εξόδιος Ακολουθία ετελέσθη το πρωί της Δευτέρας 3 Απριλίου 2017, προεξάρχοντος του Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου, με την συμμετοχή και του Μητροπολίτου Χαλκίδος, της αδελφότητος της Μονής και αντιπροσωπειών εκ των Ι. Μονών Λουκούς, Αγίου Νικολάου Γαλατάκη, Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πάλιουρα, Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών και Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ροβιών και προσκυνητών. Για την μεταστάσα ομίλησαν αμφότεροι οι Αρχιερεις, Τανάγρας και Χαλκίδος, με συγκινητικούς λόγους και στη συνέχεια, έγινε η ταφή της στο Κοιμητήριο της Μονής.

Η μακαριστή Γερόντισσα, καταγομένη εκ Κύπρου, αφιερώθηκε στον Θεό σε ηλικία 18 ετών, καρείσα μοναχή στην Ι. Μονή Λουκούς, ενώ στήν Ιερά Μονή Περιβλέπτου ήλθε στα τέλη της δεκαετίας του '60 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Νικόλαο (Σελέντη) και αξιώθηκε να δει την Ιερά Μονή της επισήμως αναγνωρισμένη το 1976, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο Α΄ (Βέργη) και να κατασταθεί η ίδια κτητόρισσα, κατ' ουσίαν, της Μονής, αφού επί των ημερών της ανοικοδομήθηκαν τα κελλιά, ξενώνες για τους προσκυνητές και ανακαινίστηκε το ιστορικό Καθολικό της Παναγίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου