Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Διάλεξη στην Χαλκίδα με θέμα ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΓΗ, ΔΙΑΣΤΗΜΑ Αγεφύρωτο χάσμα;

Εταιρεία Αστρονομίας Χαλκίδας διοργανώνει διάλεξη στην Χαλκίδα με το παραπάνω θέμα την Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 και ώρα 7:30 μμ. στο κτήριο του παλιού Δημαρχείου, Αβάντων 50 , 2ος όροφος, αίθουσα ΔΕΠΑΧ . Ομιλητής: Αντώνιος Α. Αντωνίου Δρ. Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στον Τομέα Αστροφυσικής-Αστρονομίας-Μηχανικής και Επιστημονικός Υπεύθυνος Εστίας Γνώσης Χαλκίδας. Είσοδος ελεύθερη.



Περίληψη:

Το πλανητικό μας σύστημα είναι μια σφιχταγκαλιασμένη οικογένεια μέσα στην οποία κυριαρχεί και βασιλεύει ο ζωοδότης Ήλιος. Γύρω του στριφογυρίζουν «υπάκουα» οι εννιά θεοί-πλανήτες. Γύρω από τους πλανήτες, φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό, στριφογυρίζουν οι δορυφόροι τους. Καθώς ο πλανητικός χορός αυτός συνεχίζεται στους αιώνες, οι κομήτες σαν ουράνια πυροτεχνήματα από καιρό σε καιρό χαράζουν δρόμους λαμπρούς και ανεξερεύνητους. Πόσα μυστήρια, φόβους και ελπίδες κρύβει η ουράνια αυτή οικογένεια; Θα μπορούσε να γίνει όραμα ανθρώπινης κατάκτησης ή υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ ανθρώπου, Γης αυτής; Και αν πράγματι υπάρχει αυτό το χάσμα είναι ποτέ δυνατόν να γεφυρωθεί ώστε να γίνει πραγματικότητα το όραμα αυτό; Και ποια τα οφέλη από αυτήν την πιθανή κατάκτηση; Ή μήπως δεν υπάρχουν μόνο οφέλη; Πολλά από τα πολύ καλά κρυμμένα μυστικά της θεϊκής αυτής πλανητικής παρέας και μιας πιθανής κατάκτησής της θα αποκαλύψουμε στη συνάντησή μας, που διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας Χαλκίδας, στην Χαλκίδα, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και ώρα 7 μμ. στο κτήριο του παλιού Δημαρχείου, Αβάντων 50, στον 2ο όροφο.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

Ο Αντώνης Αντωνίου γεννήθηκε στην Κύμη. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα Μαθηματικά και στην Αστροφυσική στη Γερμανία και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανήκει στο ερευνητικό τμήμα Αστρικής Φασματοσκοπίας του Τομέα Αστροφυσικής – Αστρονομίας- Μηχανικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με εντεταλμένο ερευνητικό αντικείμενο τους θερμούς αστέρες εκπομπής. Παράλληλα είναι επιστημονικός υπεύθυνος της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας. Έχει διδάξει, επίσης, ως επισκέπτης διδάσκων, Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Περισσότερες από 80 επιστημονικές εργασίες (Δεκέμβριος 2018) του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων με κριτές. Έχει δώσει πλήθος διαλέξεων ως προσκεκλημένος ομιλητής σε ημερίδες επιστημονικού και ευρύτερου πολιτιστικού περιεχομένου καθώς και σειρά εκπομπών-συνεντεύξεων σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς Είναι μέλος πολλών επιστημονικών ενώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου